PÉNZÜGYI  ELŐREJELZÉSEK

Olvastál egy témába vágó cikket és úgy gondolod, itt lenne a helye? Kérjük, küldd el a cikk linkjét ide:


EZ A 8 DOLOG MOZGATJA AZ IDÉN A PIACOKAT
2015. 02. 03.      Portfolio.hu
A részvénypiacok expanzív időszaka nem szűnt meg, csak volt benne egy kis szünet - jellemezte a mostani helyzetet Adam Lessing a Portfolió Befektetés 2015 konferenciájának részvénypiaci szekciójában. Mike Turner pedig azokat a lehetőségeket vázolta fel előadásában, amelyek segítségével a legjobbat lehet kihozni a tőkepiaci volatilitásból.

Adam Lessing... bár 6 éve tart az erős piaci menetelés, 6 év alatt 2014-ben kezdték elveszíteni először a részvénypiacok a lendületüket... az expanzív időszak nem szűnt meg, csak volt benne egy kis szünet... Nyolc fontos tényező van, ami mozgatja idén a piacokat: 

1. Amerikai gazdasági növekedés    2. Fed kamatemelése    3. EKB mennyiségi lazítása    4. Euró további gyengülése    5. Olcsó olajárak hatása a fogyasztásra     6. Közel-Keleten emelkedésre lehet számítani     7. Szociális stabilitás kérdése     8. Kínai növekedéssel kapcsolatos várakozások

Az amerikai ... a munkanélküliek aránya a válság előtti szinteken, az ingatlanpiac is fellendülőben van... részvénypiaci profit marzsok... történelmi magasságban... A profit kivételével érdemes tehát még kivárni.  Az EKB QE programjának bejelentése a likviditás bőség hatására pozitív hatással van a részvénypiacokra. Kína... visszatért egy jó gazdasági tervezésre... belső fogyasztásra is nagy hangsúlyt fektetnek... a gazdaság növekedési üteme valóban lelassult... érdekes kérdésként említette az előadó, hogy a... társadalom elöregedése... hatással van a portfóliók átrendeződésére... meggyőződése szerint tovább folytatódik a bull piac, de a piacok elkezdtek nagyon erősen divergálni egymástól. Nem célszerű tehát csak a piac alapján kereskedni... Mike Turner, az Aberdeen Alapkezelő vegyes-eszköz befektetési részlegének vezetője... Ami a legfontosabb, az a megfelelő diverzifikáció... Az alternatív eszközök bevonása egy alapba jobb határportfóliót eredményezhet... szükség van kötvényekre a portfólión belül, mert ez adja meg a befektetések egyensúlyát és a megfelelő mértékű diverzifikációt. A volatilitás nem halt meg.